Frequency festival!!!
Door: Martijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
30 Augustus 2005 | Oostenrijk, Mürzzuschlag
Vrijdag 19 aug. was het dan zo ver, het Frequency festival! We kwamen rond 17:00 aan en gingen gelijk op zoek naar een plekje waar we de tent konden opzetten, het was al stampesvol want het festival was donderdag al begonnen. We hadden geluk met het weer, want het was zo'n 28 graden en het zonnetje scheen. Na enige tijd zoeken hadden we dan een plek gevonden (twee meter buiten de toegestane grens, dat wel) :-) Nadat we de tent hadden opgezet merkte Allard op dat hij zijn slaapzak had vergeten: oh nou dat is niet zo mooi, wacht eens waar is mijn slaapzak eigenlijk?? $§%*?!! Ik zoeken, maar helaas heb ik hem niet meer kunnen vinden :-( Eenmaal weer terrug kwam Al, met de mededeling dat hij zijn slaapzak weer had gevonden.
Na deze false start gingen we naar de muziek, want daar kwamen we natuurlijk voor. Eerst hebben we nog wat meegekregen van Floggy Molly uit California, een mix van Punk en Keltische volksmuziek. Daarna trad Farin Urlaubs Racing Team (een soloproject van de heer Urlaub, zanger van die Ärzte) Een Duitse band dus, die verder alleen uit mooie vrouwen bestaat :-) Het publiek ging helemaal uit hun dak en zong uit volle borst mee (dit gebeurde eigenlijk bij elke Duitstalige band) Een hoop duw en trekwerk bovendien, waardoor je meer bezig bent bezwete lichamen van je af te duwen, dan naar de muziek te luisteren. Ook belande er af en toe een schoen in je nek. Maar dit mocht de pret niet drukken, integendeel zelfs, de stemming zat er goed in en we waren goed opgewarmt voor de Queens of the Stone Age. Na een versnapering en een kleine pause, stonden we nu ergens aan de zijkant, maar we hadden goed zicht over het podium. Het concert was in een woord grandioos, wat een lekkere muziek is dit. Als afsluiter van de avond traden de Foo Fighters op, de band rondom ex-nirvana drummer Dave Grohl. Ook deze gasten waren goed op dreef en speelden zowat al hun hits en ook nummers van hun nieuwe album, met af en toe een leuke anektdote tussendoor.
De volgende dag was het k*t weer! Regen, en na de regen nog meer regen. Maar geen probleem voor ons, want er stond weer heel wat muziek op het programma. Rond het middaguur werden we wakker geschud door het Duitse bandje Boldplatz Heroes. Een hoop lawaai, maar niet erg indrukwekkend moet ik zeggen. Hierna gingen we naar het andere (kleinere) podium, maar dat wil niet zeggen dat de muziek daar minder is. Eerst zagen we nog wat van William White, akoustisch voor het grootste deel en wat jazzachtig, niet onaardig. Hierna kwamen de Infadels, een vol met energie geladen band met veel grappen en grollen, ook erg vermakelijk. Daarna traden de Editors op, ook zeker niet onaardig al hadden ze wat technische problemen. We besloten om hierna weer terrug te keer naar de main stage en daar hoorden we zowaar (bijna verassend) weer erg lekkere muziek. Het uit Denemarken afkomstige the Blue Van trad op (waar wij overigens nog niets van af wisten). Een beetje een beatles achtige band met blues invloeden. Helaas deden ze nog maar een paar nummers, maar we houden deze groep in de gaten. Dan waren we klaar voor de Coral, een band uit Liverpool die 'folky' muziek spelen. Hun leadgitarist werd kort voor het optreden opgenomen in het ziekenhuis met het vermoeden van een acute blinde darm ontsteking. Desondanks traden ze op (deze band heeft zo' 6 a 7 leden) maar de beleving was ver te zoeken, en dat was een beetje teleurstellend. Na de Coral kwamen de Beatsteaks, een Duitse rockband en dus weer een hoop geduw en gegooi en meegebler. Best een leuke band, beetje de Hives, maar dan in groene pakken :-) Incubus was de volgende band op het lijstje. We stonden nu ergens achteraan in 't veld van onze noodles te genieten, en konden alles op het grote scherm volgen. De muziek is een beetje skate achtige punk, ook weer prima muziek. Na deze band gingen we weer terrug naar het 2e podium en daar trad Kosheen op. Deze hadden een aantal keer problemen met de stroomvoorziening (net in 't midden van een song), wat soms hilarische taferelen veroorzaakte. "Could you please keep putting 50 P in the meter please" reageerde de zangeres tegen de technici :-) Hun grootste hits konden echter ongeschonden ten gehoren gebracht worden. Als afsluiter van de avond en van het festival kwamen die Toten Hosen, een populaire Duitse band die je best vergelijken kan met Normaal. Een beetje 'feest met veel bier en grote tieten' muziek. Nee, het was een erg goede performance en de stemming zat er bij het publiek en de band goed in, ze speelden dan ook niet voor niets een 2 uur durende show. De zanger was bovendien veel bezig met het publiek, leuke anektdotes af en toe, gegooi met bier en vele andere grappen. Tegen het einde ging hij zelfs, tijdens een lied crowdsurfend naar het groote beeldscherm in het midden van het publiek, waar hij bovenop klom en eenmaal boven ontstak hij een fakkel, erg indrukwekkend. Nou dat was dus dan het festival, vanwege de vele regen was het nu een grote glijpartij geworden en zo baanden we ons een weg naar het tentje. De volgende dag in een overvolle shuttle bus, voordat we ereen konden bemachtigen waren we al 2 uur verder. En aangezien het in Oostenrijk veel had geregend, waren er veel overstromingen en dus ook vertragingen met het ov. Gelukkig konden we nog thuis komen, want zoals jullie misschien hebben gehoord, was half Oostenrijk overstroomd.
Als jullie nog niet genoeg hadden, dan kunnen jullie ook een kijkje nemen bij de site van Allard.
allie.waarbenjij.nu
Ciao, Martijn
31 Augustus 2005 - 12:30
Allie:
Hey Tijn,
Bedankt voor t leuke weekend! En volgend jaar staan we in de drek in Biddinghuizen heh?? Want dit was zeker voor herhaling vatbaar!! Hele gave fotos trouwens! vooral die van je vieze schoenen! HAHAH mooi contrast zo! Very arty
Cervus
Allie -
31 Augustus 2005 - 12:56
Jan:
Hahaha,
nou zo te zien hebben jullie aardig genoten he?Alleen de
Foo Fighters en de queens of the Stone Age zeggen me wat.Leuke foto's ook zeg.
Haha en die schoenen ,heel speciaal.Tja en die regen hebben we hier alles van gehoord.Overal overstromingen,maar bij jullie dan gelukkig niet he? -
01 September 2005 - 15:26
Allie:
Nee ik geloof dat we net op tijd ook weg zijn gegaan! Want volgens mij waren we of in de tent weggespoeld of we stonden tot onze knieen in de drek te wachten op de treinen die niet gaan!! Maar het valt hier allemaal wel mee als je het vergelijkt met Amerika!! We overleven het wel ;)! -
02 September 2005 - 16:38
Rene:
Je hebt me weer aardig wat werk bezorgd; ik ben zo nieuwsgierig geworden dat ik een hoop moet gaan downloaden!
Vooral die Beatles met Blues, hoe komen ze erop. En tja, wil ik een keer naar New Orleans.... je weet de afloop.Daar is zelfs Oostenrijk niets bij. Die stad is een paar jaar niet meer te bezoeken denk ik. Nou, Martijn, hou nog even vol daar in Krieglach want het weer hier is ook niet altijd je van het, behalve op het moment dat ik dit schrijf. Vandaag was het 23 graden; gisteren 27 graden. Groeten, Rene